Do piątku, 4 sierpnia br. do godziny 23:59 czytelnicy dziennika i użytkownicy serwisu mogą zgłaszać swoje propozycje food trucków, barków, knajpek i streetfoodowych stoisk, wysyłając maila na adres warszawskapyza@agora.pl. Spośród zgłoszonych propozycji zostanie wyłonionych 10 finalistów – kandydatów do tytułu „Warszawskiej Pyzy 2017”.
Tegorocznych finalistów będzie oceniać jury w składzie: Barbara Zych – wydawca regionalny „Gazety Wyborczej”, Rafał Hreczaniuk – szef kuchni warszawskiej restauracji Dyletanci, Grzegorz Łapanowski – autor książek kulinarnych, twórca szkoły gotowania Food Lab Studio oraz fundacji Szkoła na Widelcu, Maciej Nowak – dyrektor Teatru Polskiego w Poznaniu, recenzent kulinarny „Co Jest Grane 24”, Wojciech „Sokół” Sosnowski – wokalista, muzyk i przedsiębiorca, ekipa Viet Street Food – zwycięzcy ubiegłorocznej edycji konkursu oraz Małgorzata Minta – entuzjastka jedzenia, autorka bloga Mintaeats.com.
Ostateczna lista finalistów do tytułu „Warszawskiej Pyzy 2017” zostanie ogłoszona w serwisie Warszawa.Wyborcza.pl w poniedziałek, 7 sierpnia br. – wtedy też jury będzie oceniać propozycje kandydatów, a czytelnicy i użytkownicy będą mogli zagłosować na swojego ulubieńca. Głosowanie potrwa do czwartku, 17 sierpnia br, do godziny 23:59.
Wyniki plebiscytu zostaną ogłoszone podczas imprezy „Żarcie na kółkach”, która odbędzie się w dniach 19-20 sierpnia na błoniach PGE Narodowego w Warszawie.
Partnerem plebiscytu jest „Żarcie na kółkach”.
Wydarzeniu patronują” „Co Jest Grane 24” oraz Rock Radio.
Plebiscyt „Warszawska Pyza 2017” wspiera kampania w Rock Radiu oraz autopromocja w prasie i w internecie. Działania reklamowe przygotował Dział promocji „Gazety Wyborczej”.