Prezes Green Caffe Nero ujawnia kulisy największego kryzysu w historii firmy. „Sam miałem salmonellę”

Redakcja PR - 23.08.2018
124

Prezes Green Caffe Nero ujawnia kulisy największego kryzysu w historii firmy. "Sam miałem salmonellę"

Adam Ringer. Jego firmę spotkał, jak sam przyznaje, najgorszy scenariusz, jaki tylko może wydarzyć się w firmie gastronomicznej. Wbrew temu, co sugerowano, nie zaczął działać według podręcznika wychodzenia z kryzysu. Razem z zespołem reagowali na bieżąco, spontanicznie, w wielkim stresie. Prezes Green Caffe Nero w rozmowie z INNPoland.pl ujawnia, co tak naprawdę działo się od kuchni w firmie, gdy klienci sieci kawiarni zarazili się salmonellą.

To była najtrudniejsza sytuacja, jaka spotkała Green Caffe Nero. To najgorszy scenariusz, jaki może spotkać firmy gastronomiczne. To, czego się nauczyliśmy to żeby nie spoczywać na laurach, bo w ciągu 15 lat działalności wystarczyły cztery dni i trzy ciasta, żeby kryzys nas dopadł. Że nie można na ani jedną chwilę odpuścić. Że mamy wsparcie, że lata starań dały nam ten brand, który w takich sytuacjach się sprawdza. Że trzeba być przyzwoitym i uczciwym – mówi Adam Ringer, prezes Green Caffe Nero.

 

Cały wywiad do przeczytania tutaj.

 

Źródło: Innpoland.pl

Comments

comments

124
Komentarze
Sonda

Czy sztuczna inteligencja w postaci Chatbotu GPT zrewolucjonizuje branżę public relations?

Loading ... Loading ...