Fermy Woźniak i marka „zdrovo” na Światowy Dzień Jaja
Jajka są bezkonkurencyjnym źródłem wartościowych i łatwo przyswajalnych witamin, najwyższej jakości białka oraz mikro i makro elementów w bardzo przystępnej cenie. Są także doskonałym źródłem choliny, niezbędnej dla zachowania dobrej pamięci i rozwoju mózgu. Jeśli weźmiemy pod uwagę wygodę, różnorodność potraw i wspaniały smak, jajko po prostu nie ma konkurencji.
Święto ustanowiono podczas konferencji International Egg Comission w 1996 roku, obchodzimy je w drugi piątek października każdego roku.
Fermy Woźniak i marka „zdrowo” w tym roku świętuje Światowy Dzień Jaja razem z siecią Kaufland.
Warto pamiętać, że jaja mają nie tylko wspaniały smak, ale także dobroczynne działanie dla organizmu. Według najnowszych badań dietetycy zalecają spożycie od 4 do 7 jaj tygodniowo. Jedzmy więc jaja – nie tylko od święta!
Fermy Woźniak to jeden z największych producentów jaj konsumpcyjnych w Europie i lider w Polsce. Firma istnieje od 1986 r. Posiada w pełni zintegrowany system produkcji jaj konsumpcyjnych w cyklu zamkniętym, certyfikowany według m. in. BRC Global Standard for Food Safety, IFS Foods oraz autorskiego systemu bezpieczeństwa żywności EGGIDA. Firma dysponuje własnym systemem produkcji pasz i flotą ponad 250 pojazdów ciężarowych o normach emisji EURO 5 i EURO 6.
Fermy Woźniak zostały dwukrotnie wyróżnione Złotym Laurem Konsumenta, Złotym Godłem Konsumenckiego Lidera Jakości oraz Orłem Eksportu województwa wielkopolskiego. Nowo wprowadzona marka „zdrovo” otrzymała wyróżnienie Konsumencki Lider Jakości – Debiut 2018. Siedziba przedsiębiorstwa znajduje się w Żylicach nieopodal Rawicza.