Zdrovo z tytułem Zdrowej Marki Roku 2020

Informacja Prasowa - 04.03.2020
69

Zdrovo z tytułem Zdrowej Marki Roku 2020

Zdrovo uzyskało tytuł Zdrowej Marki Roku 2020 i tym samym dołączyło do grona najlepszych produktów, rozwiązań i usług, stworzonych z myślą o zdrowym stylu życia. Certyfikat Zdrowej Marki Roku to potwierdzenie, że jaja marki Zdrovo spełniają najwyższe standardy, ale i zobowiązanie – do nieustannego podwyższania jakościowej poprzeczki.

Zdrovo to marka własna największego polskiego producenta jaj – Ferm Woźniak Sp. z o. o. Pochodząca z wielkopolskich Żylic, rodzinna firma już od ponad 30 lat zaopatruje polskich i zagranicznych klientów oraz producentów żywności. W portfolio produktów firmy znajduje się cała gama jaj i wyrobów jajecznych, które codziennie wykorzystywane są do produkcji lodów, ciast czy majonezów topowych marek.

Jednym z największych powodów do dumy jest jednak fakt, że to właśnie dzięki Fermom Woźniak na setki stołów w Polsce i w innych europejskich krajach trafia zdrowie w czystej postaci – białko i żółtko zamknięte w wapniowej skorupce, stanowiące prawdziwą bombę substancji odżywczych, minerałów, mikro i makroelementów.

 

– Troska o jakość każdego jajka, które trafiado wytłoczki z logo Zdrovo, zaczyna się już na etapie wyboru mieszanki paszowej dla naszych kur. To ona niemal w stu procentach decyduje o tym, jak smakować będą jaja. Apetyt naszych kur jest ogromy – rocznie spożywają one około 200 tysięcy ton paszy, której każdy kilogram musi przejść surową kontrolę jakości. Z tego względu zaopatrujemy się wyłącznie u sprawdzonych dostawców– powiedziała Barbara Woźniak, pełnomocnik zarządu Ferm Woźniak.

Stawiamy na polskie zboże. Nie sprowadzamy ziaren z zagranicy, ponieważ wychodzimy z założenia, że im krótszy dystans dzieli pole od naszych kurników, tym łatwiej jest nam utrzymać kontrolę nad jakością paszy. W tym celu zorganizowaliśmy aż trzynaście punktów skupu zbóż na terenie zachodniej Polski. Do naszych specjalnych wielozbożowych mieszanek trafiają tylko te partie, które przejdą dokładną kontrolę jakościową. Nie mniej rygorystycznie podchodzimy również do warunków, w jakich pasza jest przechowywana i magazynowana. “Kontrola” to termin kluczowy właściwie na każdym etapie produkcji jaj. Wszyscy producenci w naszym kraju muszą przestrzegać niezwykle surowych norm i spełniać określone prawem standardy. My idziemy jednak o krok dalej i wdrażamy własne, dodatkowe kontrole w ramach autorskiego systemu nadzoru EGGiDA. Dzięki temu mamy pewność, że robimy wszystko, co tylko możliwe, aby jaja, które trafiają do naszych klientów spełniały najwyższe kryteria jakości– dodała Barbara Woźniak.

Wszystko po to, żeby żyło się Zdrovo.

Comments

comments

69
Komentarze
Sonda

Czy sztuczna inteligencja może zastąpić pracę PR-owca??

Loading ... Loading ...