VMware powołuje Petrę Heinrich Liedtke na stanowisko Vice President, Partner & Commercial Business, EMEA

Informacja Prasowa - 19.01.2022

VMware ogłosiła powołanie Petry Heinrich Liedtke na stanowisko wiceprezesa ds. działalności partnerskiej i komercyjnej w regionie EMEA. Będzie ona kierować 500-osobową organizacją, która dostarcza partnerom cyfrowe narzędzia, między innymi zmodernizowane aplikacja i chmur obliczeniowych. Będzie też odpowiadać za współpracę z kontrahentami by usprawniać ich modele biznesowe, co dzięki rozwiązaniom i usługom VMware, poszerzy ich możliwości.

„Partnerzy VMware zawsze wykazywali się dużym profesjonalizmem w zakresie doradztwa i wdrażania innowacji u klientów, dlatego z niecierpliwością czekam na naszą współpracę” – powiedziała Heinrich Liedtke. „VMware jest zaangażowane w przyszłość opartą na chmurze i nowoczesnych aplikacjach. Moją misją jest usprawnienie modeli biznesowych naszych partnerów, aby wspierać wizję organizacji. Mam nadzieję, że dzięki temu będziemy mogli dostarczać cyfrowe narzędzia na odpowiednią skalę”.

Petra ma duże doświadczenie w pracy z kanałami sprzedaży i ponad 25 lat stażu w branży, ostatnio na stanowisku wiceprezesa ds. sprzedaży partnerów i produktów w regionie EMEA w Red Hat. Udało jej się stworzyć silne ekosystemy partnerskie, wzmacniając pozycję partnerów. Zajmowała również wysokie stanowiska w firmach Open-Xchange i SuSE Linux/Novell.