Posnania Future Trends startuje już 10 marca
Posnania Future Trends to wydarzenie, które przybliży nadchodzące tendencje w modzie, designie i jedzeniu. Najnowsze kierunki w zdrowym odżywianiu już od 10 marca przybliżą Maja Popieralska, Damian Kordas, Natalia Paździor i Luiza Baaziz czy bloger kulinarny Vegenerat.
W tym roku wiosna będzie wyjątkowo zielona. Uznany za kolor roku – Greenery, będzie obecny na każdym kroku. Z tej okazji w Posnanii powstanie ogród wertykalny, pełen kwiatowych instalacji, które wprowadzą klientów w wiosenny klimat. – Posnania Future Trends to szereg spotkań, warsztatów i wydarzeń, które przybliżą nam najnowsze trendy – mówi Agnieszka Juszkis, dyrektor marketingu Posnanii. – Tym co je łączy będzie spojrzenie w przyszłość, a dotyczyć będą mody, jedzenia i designu – dodaje.
Zielona Kuchnia
W ramach tematycznego weekendu w Posnanii będzie można skorzystać z przygotowanych atrakcji. 10 marca, od godziny 18, Damian Kordas zaprezentuje swoje kulinarne umiejętności w trakcie pokazów Live Cooking, a towarzyszyć będzie mu znany bloger Vegenerat. W sobotę, od godziny 12 Maja Popieralska opowie o tworzeniu i pielęgnacji ogródka warzywnego w miejskich realiach oraz podpowie jak udekorować balkon. Najmłodsi będą mogli skorzystać z warsztatów z sadzenia roślin zorganizowanych przy współpracy z Leroy Merlin.
Niedziela dedykowana będzie dzieciom. Od południa odbędą się warsztaty z Natalią Paździor i Luizą Baaziz, w trakcie których uczestniczki Masterchefa nauczą ozdabiać i dekorować potrawy, a najlepsze z nich zostaną nagrodzone. Przez cały weekend na terenie Posnanii trwać będzie degustacja, w trakcie której będzie można skosztować specjalnego, zielonego menu przygotowanego przez najemców gastronomicznych. Klienci będą mogli zagłosować na najlepszą potrawę. Więcej informacji o Posnania Future Trends znaleźć można na stronie www.posnania.eu.