Restauracja Merliniego w gronie najlepszych

Informacja Prasowa - 03.04.2018
24

Restauracja Merliniego w gronie najlepszych

Fine Dining Week to bez wątpienia wyjątkowe wydarzenie na kulinarnej mapie. W tym roku po raz pierwszy odbyło się ono w czterech miastach, skupiając przeszło czterdzieści lokali w skali ogólnopolskiej. W Warszawie, wśród wyselekcjonowanego grona uczestników, znalazły się takie restauracje, jak Amber Room, Bez Tytułu, N31 by Robert Sowa czy Merliniego.

W tegorocznej edycji, w gronie najlepszych restauracji według Plebiscytu Gości Fine Dining Week 2018, znalazła się restauracja Merliniego. „To dla Nas ogromny zaszczyt znaleźć się w gronie trzech najlepszych w plebiscycie Gości Fine Dining Week 2018” – mówi Bartłomiej Czerwiński, właściciel Merliniego. „Fine dining to w końcu mistrzostwo w kreowaniu smaku dla najbardziej wymagających. Tym bardziej dziękujemy za wyróżnienie tym wszystkim, którzy postanowili nam zaufać w tej materii. Oznacza to, że nie zawiedliśmy ich oczekiwań” – dodaje Bartłomiej Czerwiński.

Warto podkreślić, iż restauracja Merliniego to kultowe miejsce dla miłośników jedzenia i wina, specjalizujące się w stekach i owocach morza. Jej właściciel, Bartłomiej Czerwiński, to uznany i wieloletni szef kuchni, wyróżniony dyplomem jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie (tj. Instytutu Paula Bocuse we Francji). Co ważne, lokal jest rekomendowany i stale obecny w przewodniku Michelin.

Comments

comments

24
Komentarze
Sonda

Czy sztuczna inteligencja w postaci Chatbotu GPT zrewolucjonizuje branżę public relations?

Loading ... Loading ...