Relaunch magazynku „Moje Gotowanie”

Informacja Prasowa - 17.05.2018
122

Relaunch magazynku "Moje Gotowanie"

Czerwcowe Moje Gotowanie ukaże się 18 maja w nowej odsłonie. Zmiany zaplanowano w oparciu o wyniki badań fokusowych oraz trendy kulinarne. Nową filozofię magazynu odzwierciedla hasło: „PYSZNIE, Z PASJĄ, Z PRZYJEMNOŚCIĄ”. 

 Zgodnie z oczekiwaniami czytelników, nowe Moje Gotowanie zmieni charakter na bardziej poradniczy i inspirujący, z czytelną nawigacją oraz nową makietą. Magazyn powiększy się o rubryki: Retro kuchnia, Samo mięso, Na zapas, Kuchnia fit. Nowością jest też niewystępujący w żadnym polskim magazynie kulinarnym indeks obrazkowy – pozwalający błyskawicznie odszukać przepis.

Czytelna nawigacja

W magazynie położono nacisk na czytelną i praktyczną nawigację, dzięki której czytelnik szybko odnajdzie interesujące go przepisy czy produkty. Odbiorca dostanie jasną informację o tym, że każdy przepis w magazynie został opracowany z myślą o nim, sprawdzony, ugotowany przez redakcję lub współpracujących z nią kucharzy, przygotowany do zdjęcia przez stylistów i sfotografowany przez najlepszych w Polsce fotografów kulinarnych.

„Z badań wiemy, że nasze czytelniczki  czasami szukają potraw, które wykonuje się szybko, innym razem chcą się  zanurzyć w przyjemności gotowania, a kiedy indziej – nauczyć czegoś od mistrzów kuchni” – mówi Renata Chodorowska, redaktor naczelna Mojego Gotowania.

W nowej odsłonie magazyn zawiera trzy główne działy:

  • SZYBKO,ŁATWO,PYSZNIE – gdzie czytelnicy znajdą potrawy łatwe do przygotowania, z powszechnie dostępnych składników, do przyrządzenia w krótkim czasie.
  • NA LUZIE, Z PASJĘ, ZE SMAKIEM – wysmakowane zestawy dań na różne okazje.
  • W KUCHNI Z MISTRZAMI – gdzie kucharze i spece od gotowania dzielą się wiedzą, podają przepisy, zdradzają tajniki warsztatu.

Oryginalne zdjęcia przygotowane specjalnie dla Mojego Gotowania dostarczą czytelnikom inspiracji na każdy posiłek w ciągu dnia oraz na specjalne okazje. Sporą część przepisów dostosowano do coraz popularniejszych diet wyłączających niektóre produkty.

Zmiany w makiecie

Nowy layout ma nadać magazynowi bardziej nowoczesny charakter, przełamać monotonię, podkreślić użyteczność i wydobyć charakter głównych działów. Pojawią się w nim dodatkowe elementy graficzne i ikonki ułatwiające wybór dań. Przepisy będą sygnowane zdjęciami kucharzy i znanych na rynku autorów kulinarnym, z którymi współpracuje redakcja: m.in. Agaty Wojdy, Kingi Błaszyk-Wójcickiej, Beaty Szewczyk-Grątkowskiej czy Agnieszki Herman

Zmiana sposobu prezentowania przepisów

Nowe Moje Gotowanie to także lepsza funkcjonalność i bardziej czytelne przepisy. Ujednolicono sposób prezentowania receptur i zmieniono ich formę graficzną na bardziej przejrzystą. Rzadkie, nietypowe składniki są szczegółowo opisane, redakcja zawsze wskazuje ich zamienniki.

Reklama i promocja

Relaunch miesięcznika wsparty jest kampanią promocyjną w TV (m.in. TVN, kanały tematyczne), w punktach sprzedaży prasy w całej Polsce, a także w tytułach prasowych i serwisach internetowych Burda International Polska.

 

Sprzedaż i dystrybucja

Moje Gotowanie będzie dostępne w sprzedaży od 18 maja w niezmienionej cenie 9,99 zł .

Najnowszy numer

W pierwszym odmienionym wydaniu Mojego Gotowania czytelnicy znajdą sprawdzone przepisy na cały czerwiec. Wśród składników królują produkty sezonowe: najlepsze polskie truskawki, młode chrupiące warzywa z ziemniakami na czele oraz aromatyczne świeże zioła. Nie zabraknie pomysłów na codzienne, szybkie i zdrowe posiłki, które można także zabrać do pracy, weekendowe popisowe obiady dla rodziny i najbliższych oraz dania autorstwa szefów kuchni, dzięki którym we własnym domu można przyrządzić posiłek jak w eleganckiej restauracji. Można będzie także wzbogacić swoją wiedzę o przyprawach oraz dowiedzieć się, jak zrobić najlepszy domowy sos barbecue, bez którego trudno się obejść w sezonie grillowym.

O Moim Gotowaniu

Moje Gotowanie już od 24 lat kulinarnie wspiera, uczy i inspiruje. Stawia na kuchnię domową na najwyższym poziomie: opartą o wyłącznie świeże i sezonowe produkty lokalne oraz wzbogaconą o najlepszej jakości produkty z kuchni światowych. Informuje o kulinarnych trendach i nowinkach, pisze jak je wykorzystać i wprowadzić do domowego menu. Uczy, w jaki sposób smacznie odświeżać sprawdzone, klasyczne przepisy kuchni polskiej i łączyć je z najlepszymi przepisami kuchni innych narodów. Korzysta przy tym z porad i konsultacji szefów kuchni, współpracuje z uznanymi blogerami oraz autorami książek kulinarnych. Nadrzędne wartości magazynu to wiarygodność i eksperckość – stąd taka dbałość o jakość przepisów i ich weryfikację: czytelnik dostaje gwarancję, że z Moim Gotowaniem potrawa zawsze się uda.

Comments

comments

122
Komentarze
Sonda

Czy sztuczna inteligencja może zastąpić pracę PR-owca??

Loading ... Loading ...