Powrót Kamila Bolka do Life’Tube’a. Obejmie stanowisko Dyrektora Marketingu

Redakcja PR - 26.07.2017

Powrót Kamila Bolka do Life’Tube’a. Obejmie stanowisko Dyrektora Marketingu

Kamil Bolek, absolwent psychologii i public relations na Uniwersytecie Warszawskim, w branży jest od 2010 roku. Związany już kiedyś z Life’Tubem, gdzie przez trzy lata pełnił funkcje strategic plannera, a następnie PR&brand managera, były szef komunikacji platformy influencer marketingu IndaHash wróci do korzeni 1 sierpnia br., gdzie obejmie stanowisko Dyrektora Marketingu.

W LifeTube Bolek zarządzać będzie zespołem, który ma być odpowiedzialny za marketing i PR. Zajmie się komunikacją b2b oraz strategicznym wspieraniem działań sprzedażowych firmy. Swoje doświadczenie z zakresu influencer marketingu wykorzystywać będzie między innymi do edukacji rynku reklamowego, którego celem jest zwiększenie efektywności i usprawnienia procesu tworzenia kampanii z digital influencerami.

Rozbudowa zespołu i tworzenie jego wyspecjalizowanych segmentów, jak i tworzenie zupełnie nowych produktów to zadania, na które kładziemy duży nacisk. Niedawno komunikowaliśmy otwarcie działu strategii i kreacji, a już teraz możemy pochwalić się obecnością nowego dyrektora marketingu na pokładzie – komentuje Paweł Stano, prezes LifeTube dla portalu Press.pl.

Bolek jest ekspertem w zakresie wideo i influencer marketingu, prelegentem wielu konferencji branżowych, autorem artykułów eksperckich, trenerem i wykładowcą.