
Paweł Loroch w radiu Eska ROCK – poprowadzi interaktywną audycję kulinarną „Strefa Gastro”.
Informacja Prasowa - 22.05.2024Od 25 maja Eska ROCK zaprasza do "Strefy Gastro" - nowej, weekendowej audycji kulinarnej prowadzonej przez Pawła Lorocha,
Od 25 maja Eska ROCK zaprasza do „Strefy Gastro” – nowej, weekendowej audycji kulinarnej prowadzonej przez Pawła Lorocha, dziennikarza związanego przez ostatnie kilkanaście lat z Antyradiem.
– Jestem zachwycony propozycją współpracy ze strony Eski ROCK i fantastyczną atmosferą panującą w redakcji – mówi Loroch. – Obiecuję, że moje audycje będą pełne dobrego smaku i humoru, ale ostrzegam, że nie zabraknie też treści wywołujących u słuchaczy gwałtowne poczucie głodu, który oczywiście postaram się na bieżąco zaspokajać mnóstwem pysznych propozycji – dodaje.
„Strefa Gastro” emitowana będzie na żywo w soboty i niedziele między 9 a 12. Słuchacze będą mieli okazję poznać szereg kulinarnych zjawisk z całego świata, posłuchać wysmakowanych rozmów z gośćmi, oraz wziąć aktywny udział w audycji za pomocą maili, telefonów i popularnych głosówek.
– Spodziewam się smakowitych opowieści kulinarnych z różnych zakątków Polski i świata, ciekawych historii związanych z tradycją i kulturą, nie tylko kulinarną. Liczę też na aktywny udział licznej grupy fanów Pawła rozsianych po całym świecie. A to wszystko będzie skąpane w pikantnym sosie najlepszej rockowej muzyki – zapowiada Zbigniew Frączek, dyrektor programowy radia Eska ROCK.
Paweł Loroch to urodzony w 1979 roku w Warszawie dziennikarz radiowy i telewizyjny, tekściarz, podcaster i promotor kultury kulinarnej. Autor książek (m.in. „Atlas Kanapek Świata” wydawnictwa National Geographic), scenariuszy i gier planszowych. W latach 2005-2013 był jednym z gospodarzy kuchni programu „Pytanie na Śniadanie” w TVP2.
Comments
