Informacja Prasowa - 21.02.2023

Beata Ptaszyńska - dołącza do grupowych struktur Stock Spirits Group

Od 1 lutego 2023 Beata Ptaszyńska-Jedynak objęła stanowisko dyrektora ds. komunikacji korporacyjnej i Public Affairs w Stock Spirits Group.

W nowej roli będzie odpowiadała za stworzenie i realizację strategii komunikacji korporacyjnej oraz Public Affairs dla Grupy i krajów,   w których działa Stock Spirits, m.in. Polski, Czech, Słowacji, Włoch.

Beata Ptaszyńska-Jedynak posiada ponad 20-letnie doświadczenie w obszarze komunikacji, Public Relations, ESG i Public Affairs.

W latach 2014 – 2022 pracowała na stanowisku dyrektora ds. korporacyjnych Carlsberg Polska,  odpowiadając za komunikację,    w tym zarządzanie komunikacją kryzysową, Public Affairs oraz koordynowała wdrażanie grupowej strategii zrównoważonego rozwoju w Polsce. Wcześniej była związana z Coca-Cola Poland Services, Philips Electronics oraz 3M Poland.

Działała w Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego „Browary Polskie”, w Forum Odpowiedzialnego Biznesu i Polskiej Federacji Producentów Żywności. Od 2014 jest arbiterem Komisji Etyki Reklamy, a od lipca 2021 wiceprzewodniczącą Prezydium KER.

Absolwentka Wydziału Filologii Angielskiej na Uniwersytecie Warszawskim oraz podyplomowego studium Strategicznego Zarządzania Marketingowego w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.