„Food Service” & Ouichef.pl z nagrodą AIG Prix Multimedia przyznaną przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną

Informacja Prasowa - 24.06.2021
73

„Food Service” & Ouichef.pl z nagrodą AIG Prix Multimedia przyznaną przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną

„Food Service” & Ouichef.pl z nagrodą AIG Prix Multimedia przyznaną przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną

 „Food Service” & Ouichef.pl jako pierwsze i jedyne wydawnictwo branżowe otrzymało nagrodę AIG Prix Multimedia za promowanie dobrego gustu i etyki w zawodzie szefa kuchni. Tytuły przyznaje Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna z siedzibą w Paryżu na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce. We wtorek 22 czerwca w warszawskiej restauracji Epoka odbyła się ceremonia rozdania nagród.

Przez wzgląd na pandemię i brak możliwości organizacji wydarzenia w roku ubiegłym podczas tegorocznej gali nagrody odebrali laureaci z roku 2020 oraz 2021. Nagrodę PRIX Multimedia 2020 w imieniu redakcji „Food Service” & Ouichef.pl odebrała Agata Godlewska, redaktor naczelna magazynu.

To wyróżnienie jest ukoronowaniem moich 11 lat pracy w redakcji Food Service”. Jednak magazynu, podobnie jak restauracji nie tworzy się w pojedynkę. Dlatego dziękuję zarówno zespołowi dziennikarzy i fotografów, którzy przez minione lata pracowali z Food Service” i Ouichef.pl, jak i ludziom gastronomii – bohaterom naszych okładek i wywiadów. To wspólnie z nimi zapisujemy co miesiąc historię polskich kulinariów – podkreśla Agata Godlewska, redaktor naczelna miesięcznika „Food Service”.

Warto zaznaczyć, że „Food Service” & Ouichef.pl jest jedynym wydawnictwem branżowym, które otrzymało nagrodę główną Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej za swój wkład w promocję gastronomii w Polsce.

Wśród pozostałych laureatów znaleźli się m.in. Przemysław Klima, restauracja Bottiglieria 1881, Kraków (Nagroda Szefa Przyszłości 2021), Tomasz Deker (Nagroda Cukiernika 2020) czy Magda Gessler (Nagroda Multimediów 2021).

Po raz pierwszy w historii polskiej gastronomii wręczono najważniejszą nagrodę kulinarną na świecie – AIG GRAND PRIX DE L’ART DE LA CUISINE 2020. Odebrał ją Wojciech Modest Amaro.

Pełna lista nagrodzonych jest dostępna TUTAJ

Comments

comments

73
Komentarze
Sonda

Czy sztuczna inteligencja w postaci Chatbotu GPT zrewolucjonizuje branżę public relations?

Loading ... Loading ...