
Etyczna turystyka i ekologia w kuchni tematami kolejnego spotkania online z cyklu „Kobiety wiedzą, co robią” – 28 kwietnia o godz. 18:00
Informacja Prasowa - 27.04.2021Etyczna turystyka i ekologia w kuchni tematami kolejnego spotkania online z cyklu „Kobiety wiedzą, co robią” - 28 kwietnia o godz. 18:00
Etyczna turystyka i ekologia w kuchni tematami kolejnego spotkania online z cyklu „Kobiety wiedzą, co robią” – już jutro, 28 kwietnia o godz. 18:00
Jutro – w środę, 28 kwietnia br. o godz. 18:00 rozpocznie się kolejne wydarzenie online z cyklu „Kobiety wiedzą, co robią” tworzonego przez redakcję „Wysokich Obcasów”. Tematem przewodnim spotkania będzie ekologia. Zaproszeni goście porozmawiają m.in. o świadomym podróżowaniu oraz o tym, dlaczego Szwajcaria jest dobrym przykładem zrównoważonego podejścia do turystyki. Poruszony zostanie również temat eko żywności oraz ekologii w kuchni. Spotkanie będzie transmitowane na żywo m.in. na facebookowym profilu „Wysokich Obcasów” oraz „Gazety Wyborczej”. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Tematem pierwszego panelu dyskusyjnego w ramach jutrzejszego spotkania (godz. 18:00 – 18:35) będzie odpowiedzialna turystyka oraz Szwajcaria jako dobry przykład zrównoważonego podejścia do turystyki. O swoich doświadczeniach związanych z tym krajem opowiedzą: Adriana Czupryn – szefowa polskiego oddziału Switzerland Tourism, narodowej organizacji turystycznej Szwajcarii, dr Paweł Cywiński – urodzony w Szwajcarii m.in. orientalista, kulturoznawca i geograf oraz Joanna Lampka – pisarka i nauczycielka języka polskiego dla obcokrajowców, autorka bloga Szwajcarskie Blabliblu.
Druga część spotkania (godz. 18:40 – 19:15) poświęcona będzie ekologii w kuchni. Zaproszeni goście porozmawiają o tym, na co zwracać uwagę i czym się kierować, dokonując wyborów w kuchni. Odpowiedzą również na najczęstsze pytania i wątpliwości związane z eko żywnością oraz wyjaśnią, jak wpływa ona nie tylko na nas, ale także na środowisko. Swoją wiedzą w tych obszarach podzielą się: Katarzyna Bosacka – m.in. autorka książki „Czy wiesz co jesz” oraz Sylwia Majcher – m.in. autorka książki „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie”.
Najbliższe wydarzenie online z cyklu „Kobiety wiedzą, co robią”, którego główną osią będzie ekologia, rozpocznie się w środę, 28 kwietnia br. o godz. 18:00 m.in. na facebookowym profilu „Wysokich Obcasów” i „Gazety Wyborczej” oraz w serwisach Wysokieobcasy.pl i Wyborcza.pl. Spotkanie będzie nagrywane i zostanie udostępnione na profilu „Wysokich Obcasów” na Facebooku. Udział w nim jest bezpłatny.
Comments
